Blog

Výživa dětí v jednotlivých obdobích, je velmi složitým tématem, kterému je potřeba věnovat velkou pozornost. Nelze jej shrnout do jednoho článku, ale ráda bych takto alespoň upozornila, a možná trochu Vás přiměla, abyste se nad jídelníčkem svého dítěte, zamysleli.

Pomaloučku se probouzí jaro a s ním i naše tělo ze zimního spánku. Pokud rádi pečujete o své zdraví, možná uvítáte pár doporučení, jak podpořit naše tělo v tomto období.

Zima je nádherné roční období. Když se zadaří, tak je vše pod sněhem, příroda odpočívá a nabírá síly na další období rozpuku a stejně tak bychom se podle ní měli řídit i my, lidé. Přirozeně, ještě z dob, kdy nebylo dostatek jídla, si tělo dělá zásoby, aby takové období zvládlo. Bohužel naše těla ještě netuší, že žijeme v době plné...

V tomto krátkém článku bych chtěla malinko přiblížit pojem celostní medicína. Málokdo totiž tuší, co to vlastně je, většinou slýchávám názory, že se jedná o alternativní medicínu - což vůbec není pravda, alternativní medicína je úplně něco jiného. Pojďme tedy pojem CM (celostní medicína) trochu dovysvětlit.

V tomto článku bych hlavně chtěla vysvětlit můj pohled na CUKR (ten potravinářský, bílý) a to konkrétně na jeho nadbytky ve stravě. Nebudu se zde zabývat složitostmi, spíše to bude článek obecný, určitě ne ale poslední o tomto tématu.

Tohle téma je opravdu velké sousto. A to proto, že stále ještě většina lidí nachází nepochopení v tom, proč by dítě nemohlo jíst sladkosti a ,,dopřává" svým a i cizím dětem cukru každý den. Nehledě na to, že sladkosti jsou v drtivé většině odměnou. Tohle nechápu a nikdy chápat nebudu, a může si každý říkat a myslet, co chce....